Jdi na obsah Jdi na menu

Člověk a příroda – projektový týden 4. třídy

11. 6. 2024

V týdnu od 3. do 7. června probíhal ve čtvrté třídě projektový týden na téma Člověk a příroda. Tématu jsme se věnovali napříč vyučovacími předměty. Prostřednictvím různorodých aktivit si žáci připomněli, jak člověk přírodu ovlivňuje.

V českém jazyce jsme kupříkladu psali běhací diktát na zmíněné téma, v matematice jsme řešili slovní úlohy zaměřené na člověka a přírodu a pracovali jsme s měřítkem mapy.

Díky pěknému počasí jsme mohli vyrazit na terénní cvičení. V blízkosti školy si tak žáci zkusili práci entomologa. Nejprve jsme odchytávali hmyz do zkumavek, poté jsme jej společně určovali a prohlíželi si jednotlivé tělní části hmyzu pod lupou. Nezapomněli jsme ani na luční rostliny. Zahráli jsme si i hru Abeceda z přírodnin, kdy se děti snažily najít ke každému písmenku abecedy jakoukoliv přírodninu.

V pátek jsme dokončili a vyhodnotili projektové práce žáků. Samostatně či ve dvojici se žáci věnovali vybranému ekosystému, například pole, rybník aj. O ekosystému vyhledávali informace dle zadání, svou práci předvedli svým spolužákům. V závěru jsme si zopakovali, co nového jsme se společně naučili.

 

Karolína Tichá, TU 4. třídy

Fotografie ZDE